Besleyebileceğiniz Akvaryum Balıkları ve Özellikleri

Besleyebileceğiniz Akvaryum Balıkları : Hayvanseverler için evde besleyebileceğiniz akvaryum balıklarını sizler için derledik. Balıkların rahat bir şekilde yaşayacağı bir alana sahip olmaları gerekir. Farklı görünümde balıklar mevcuttur. Bu balıkların özelliklerini inceleyerek evde besleyeceğiniz balığı rahatlıkla seçebilirsiniz. İşte bazı akvaryum balık türleri ve özellikleri;

İçerik
Discus (Diskus) Balığı
Discus (diskus) balığı çiklitgiller ailesinden gelmektedir. Discus (diskus) balıklarının ana yurtları amazon ırmağıdır. Renkli görünüme sahip bu balık oldukça sevilen ve beslenen balıklar arasında gelmektedir. Discus (diskus) balıklarının sağlıklı yaşayabilmeleri için bulundukları suyun sıcaklığı 27-30 derece olmalıdır. Discus (diskus) balığı çoğu zaman akvaryumun dibinde yüzmeyi sever. Discus (diskus) balık türü iyi huylu balık türlerindendir.

Sarı Prenses Balığı
Sarı prenses balığının en önemli özelliği barışçıl olmasıdır. Sarı prenses balıkları ortalama 13-15 cm boya ulaşmaktadırlar. Sarı prenses balığın latince ismi labidochromis caeruleus olarak geçmektedir. Sarı prenses balığı adından anlaşılacağı üzre sarı renktedir. Sarı prenses balığı iyi huylu balıklar arasında yer alır.

Japon Balığı
Sazangiller ailesinden gelen oldukça bilinen akvaryum balığıdır. Çok fazla renk seçeneğine sahip japon balığı türü Asya Kıta kökenine sahiptir. Japon balıkları en çok 20 cm’e kadar ulaşabilmektedirler. Japon balıklarının bulundukları su sıcaklığının 18-24 derece civarında olması gerekmektedir. Japon balığının gözleri oldukça büyüktür. Evinizde rahatlıkla besleyebileceğiniz birçok renk seçeneğine sahip (turuncu, kahverengi, sarı, narçiçeği, siyah) balığa sahip olabilirsiniz.

Makrakanta Balığı
Makrakanta balıklarının kökeni Güney Doğu Asya tarafında bulunmaktadır. Makratanka balık türlerinin maksimum 14 cm olacağını söyleyebiliriz. Makrakanta balıkları diğer balık türlerine göre agresif bir yapıya sahiptirler. Çok çabuk hastalığa kapılabilen makratanka balıklarının 26-30 derece suda bulunmaları gerekmektedir. Düzenli olarak bakımı sürdürüldüğünde makratanka balıklarının 12 yıl kadar uzun süre yaşayacağını söyleyebiliriz.

Kavgacı Siyam Balığı – Beta
Beta cinsinden gelen kavgacı siyam balık türleri, isminde bulunan kavgacı özelliğine sahip iki erkek kavga ettikleri için kesinlikle aynı akvaryuma koyulmazlar. Kavgacı siyam balığının adı burdan gelmektedir. Etçil olarak adlandırdığımız bu balık türünün büyüklükleri 5 cm’dir. Kavgacı siyam balığını aynı zamanda Beta olarakta adlandırabiliriz.
