Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (28 Ağustos 2020)

Sinemaların ülkemizde yeniden faaliyete geçmesi ile birlikte salonlar yine birbirinden ilgi çekici yapımlar ile izleyicisiyle buluşmaya başladı. Bu hafta toplamda 7 sinema filmi vizyona girerken, bunlardan 3 tanesinin yerli yapım olduğu öğrenildi.
Öncelikle haftanın en dikkat çekici yapımlarından biri olan Roman Polanski imzalı Subay ve Casus filminden başlayalım. Rosemary’nin Bebeği, Piyanist, Çin Mahallesi gibi kült filmlerin yönetmeni Polanski tarafından çekilen ve Polanski’ye bu yıl Cesar En İyi Yönetmen Ödülü kazandıran An Officer and a Spy izlemek isteyenler için beyazperdelerde yerini aldı bile.
Haftanın bir diğer oldukça önemli yapımı ise ünlü ressam Fikret Mualla biyografisi olan Renklerde Kaybolan Hayat filmi oldu. Fikret Mualla’nın hayatı ve eserlerini konu alan yapım, neredeyse 10 yıldan fazladır sinema seyircileri tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. Uzunca bir post prodüksiyon sürecinin nihayetinde film gösterime girmek için hazır hale geldi.
Gerilim severler için bu hafta iki adet yerli korku filmi vizyona girerken, çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için keyifli bir yapım olduğu anlaşılan Dinozorlar filmi sinemalarda yerini aldı. Bunların dışında Kızıl Şampiyon ve Big Kill filmleri de etkileyici hikayeleriyle listeye yerleşti.
Vizyondaki Filmler
An Officer and a Spy (Subay ve Casus)
- Yönetmen: Roman Polanski
- Oyuncular: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner ve Grégory Gadebois
- Film Türü: Dram – Tarih
Big Kill (Big Kill Kasabası)
- Yönetmen: Scott Martin
- Oyuncular: Christoph Sanders, Scott Martin, Lou Diamond Phillips, Jason Patric ve Stephanie Beran
- Film Türü: Western – Aksiyon
Renklerde Kaybolan Hayat: Fikret Mualla
- Yönetmen: Metin Güngor
- Oyuncular: Metin Güngör, Okan Bayülgen, Şebnem Schaffer ve Bedri Baykam
- Film Türü: Dram – Biyografi
Indian Horse (Kızıl Şampiyon)
- Yönetmen: Stephen Campanelli
- Oyuncular: Ajuawak Kapashesit, Forrest Goodluck, Sladen Peltier, Michiel Huisman ve Edna Manitowabi
- Film Türü: Dram
İntikam Soğuk Duş
- Yönetmen: Engin Akyıldırım
- Oyuncular: Gümrah Tolu, Sezen Aşırt, Alpay Atilla, Muhammet Toy, Murat Emirhan
- Film Türü: Korku
Cin Bebek 2
- Yönetmen: Bülent Aydoslu
- Oyuncular: Buse Sevindik, Ömer Polat, Onur Çimen, Umut Şeddadi, Esra Kocabaş
- Film Türü: Korku
Dinozorlar
- Yönetmen: Izzy Clarke
- Film Türü: Animasyon