Günlük hayatımızda sıklıkla sırt omuz ve boyun ağrıları duruş bozukluğumuzdan kaynaklanmaktadır ve ne kadar dikkat etmeye çalışsakta yaptığımız işten veya rutin alışkanlıklarımızdan dolayı duruşumuzu düzeltmeyi unutabiliyoruz. Sizler için duruş bozukluğuna iyi gelecek şeyleri derledik. İşte haberimizde;
Evde Duruş Bozukluğunu Engelleyecek Egzersizler
Ilık suda duş alırken duvarın köşesini ortalayarak ellerinizi duvarın sağına ve soluna yerleştirin. Duvara paralel bir biçimde şınav çekiyormuş gibi sırttan güç alarak sırt kaslarınızı sıkıştırıp uzatın. ( Bu egzersiz sırt kaslarınızın güçlenmesine ve aynı zamanda rahatlamasına vesile olacaktır.)
Olduğunuz yerde kurbağalama yüzme tekniğiyle sırtınızı çalıştırın.
Yüzüstü olarak yatın. Kollarınızı kulaklarınızın yanına hizzalayacak bir şekilde gergin olarak uzatın. Kollarınızı başınızın arkasına yavaş bir şekilde kaldırın. Baş yere bakıcak şekilde. Aynı hareketin geriye vurması sonucunda sırt kaslarınız aktifleşerek güçlenmektedir. Bir sağ bir sol kol olarak ters kol ters bacak şeklinde uygulayın.
Oklavayı veya direnç bandının iki ucundan tutun. Başınızın arkasında tuttuğunuz oklavayı sağa doğru yatırdığınızda soldaki dirseğiniz bükülüyor sağdaki kolunuz uzuyor, Sola doğru yatırdığınızda sağdaki dirseğiniz bükülüyor soldaki kolunuz uzuyor. Bu da duruş bozukluğuna iyi gelen egzersizlerden biridir.
Ayakta kollarınızı sırayla yukarı doğru uzatın (ağaçtan bir şey topluyormuş gibi.) Baş karşıya bakıcak şekilde hareketi devam ettirin. Bu hareket omuzlarınızın güçlenmesi ve postürünüzü düzeltmeye yardımcı olacaktır. Bu hareket aynı zamanda göğüs sarkmalarına engel olmaktadır.
Bir yere oturduğunuzda kalçanızı oturduğunuz yerin sırtınızı yasladığınız bölgesine iyicene yaslayın. Bu hareket basitmiş gibi görünsede özellikle masa başı çalışanların dikakt etmesi gereken postür düzeltmesinde oldukça etkilidir. Vücudunuzun dik durmasını sağlar. Dik durmak size zor geliyorsa omuzlarınızı yukarı doğru kaldırıp geriye getirin. Omuzlarınızı geriye getirdikten sonra aşağıya bıraktığınızda bu sizin en dik halinizdir.
Damla Çavuş, 20 yaşındayım Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde Spor Bilimleri Fakültesi'nde Spor Yöneticiliği bölümünü okuyorum. Aynı zamanda Wellness yardımcı antrenörü, Taf il hakemiyim. Sağlık, spor ilgi alanım, yazmayı seviyorum.