iPhone İçin En İyi Ücretsiz Kamera ve Fotoğrafçılık Uygulamaları

iPhone modellerinin kameraları zaten diğer akıllı telefonlara kıyasla çok daha iyi görüntüler elde etmenizi sağlar. Buna ek olarak App Store’dan indirebileceğiniz çeşitli fotoğrafçılık uygulamaları sayesinde yakaladığınız kareleri çok daha göz alıcı bir hale getirebilmeniz mümkün.
Bu yazıda da iOS için hazırlanan en iyi fotoğrafçılık uygulamaları bulunuyor. Photoshop kullanmanıza gerek bırakmayacak bu uygulamaların en büyük ortak özelliği, ücretsiz olmaları. Tabii bu “tamamen” ücretsiz oldukları anlamına gelmeli. Çoğunda ek filtre ve düzenleme araçlarını kullanmak için ödeme yapmak gerekebiliyor.

Graphite by BeCasso
Fotoğraflarınızı eskiz çizimlere dönüştüren Graphite by BeCasso hayli gelişmiş bir teknolojiye ev sahipliği yapmasıyla iOS için fotoğrafçılık uygulamaları listemize dahil olmuş bulunuyor. Öyle ki bir kareyi ister kalemle, isterseniz de sulu boyayla boyanmış resme dönüştürebilmenizi sağlıyor.
Üstelik ortaya çıkan sonuçlar öyle bilgisayar elinden çıktığı belli, mekanik resimler de olmuyor. Bünyesinde onlarca farklı efekti kullanarak bu resimleri daha da güzelleştirebiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken fotoğrafı seçip “Edit” düğmesine basmak ve efekt deryasına dalmak.

Darkroom
Türkçeye “Karanlık oda” olarak çevirebileceğimiz bu uygulama gerçekten isminin hakkını veriyor ve fotoğrafçıların olmazsa olmazları arasında gösteriliyor. Sebebi ise açık: iPhone’unuzun fotoğraf rulosundan bir görsel seçtikten sonra işi Darkroom’a bırakmanız yeterli.
Diğer çoğu fotoğrafçılık uygulamaları gibi resim kesme ve döndürmenin yanı sıra renk ayarlarıyla tek tek oynayabiliyorsunuz. Eğer uğraşmak istemezseniz tek dokunuşla uygulayabileceğiniz efekt galerisi de mevcut.
Daha fazla seçenek için uygulamaya tek seferlik 9.99 dolar ödeme yapabilirsiniz.

sok-edit
Fotoğraflarınızı kesip biçip başka fotoğraflarla birleştirerek kolaj oluşturmak isteyen iPhone kullanıcıları için geliştirilen sok-edit uygulaması hayli eğlenceli! Makasla kestiğiniz fotoğrafın bir parçasını başka bir fotoğrafın üzerine sırıtmayacak şekilde ekleyen sok-edit sayesinde kreatif yönünüzü konuşturabilmeniz mümkün.
İşin güzel tarafı uygulamanın ses efektleri de var. Böylece ortaya çok eğlenceli videolar çıkarabiliyorsunuz. Tek sıkıntısı en fazla 3 katman üzerinde çalışma özelliği var. Bunu yükseltmek için Pro sürüme terfi etmeniz gerekiyor.

Visionist
Prisma uygulamasıyla benzer bir mantığa sahip olan Visionist, nöral ağ yardımıyla fotoğraflarınızı sanat eserlerine dönüştürmeye yarıyor. Burada Visionist’in en büyük artısı Prisma’nın aksine üzerinde oynadığınız görsellere çeşitli efektler uygulama imkânı sunuyor oluşu. Üstelik her bir filtre için ayrı ayrı ücret ödemeniz gerekmiyor.
Bunun yerine 1.99 dolar ödeme yaparak 10 tane filtrenin kilidini açabilmeniz mümkün. Ancak bu paketi satın almasanız bile uygulama gayet iş görüyor. Özellikle portre çekimlerinde ne kadar gerçekçi sonuç verdiğini görünce kendisini parasını verip fotoğrafçılık uygulamaları listemizin sonunda yer alan Visionist’ten daha fazla filtre satın alırken bulabilirsiniz.